Idag så finns det telefoner som inte behöver en laddkabel för att ladda upp batteriet i telefonen. Du lägger bara telefonen på en laddare och den laddas precis som tidigare. Fördelen är att man slipper ha en kabel som trasslar och tillslut går sönder.

Nu behöver man inte köpa en ny telefon för att få den funktionen för laddning. Detta går att köpa till för just den telefon som du har. Trådlös laddning är det allra senaste för din mobiltelefon. Se till att skaffa laddare som du kan montera in i din mobil så du bara sätter din telefon i så laddas den utan kablar som behöver stoppas i. Fördelen är också att du fortsättningsvis kan ladda din smarta telefon exakt som tidigare. Plugga ur det chip som satts på din telefon och använd den vanliga laddaren.

Det finns många myter om hur man bäst ska ladda sin telefon. Det finns också många tips på hur man bäst laddar sin telefon. Mellan 20% och 80% laddning så mår telefonen som bäst och det gäller att se till så man inte alltid laddar det till 100%. Skaffa en Power Bank och fyll regelbundet på med ström till din telefon. Det kan finnas fördelar att stänga av sin telefon emellanåt så den får vila. Du hittar egna bra rutiner på hur du laddar din telefon. Utveckling sker hela tiden på att komma med bättre batterier och vi får hoppas att det kommer bättre batterier i framtiden.