Idag är det allt vanligare att vi använder våra mobiler till att hantera en stor del vardagliga bestyr. I och med att mobilkamerorna har utvecklats kraftigt de senare åren har det även blivit vanligare att använda den istället för en separat kamera. Att fotografera med mobilkameran gör också steget att dela minnena med dina nära och kära enkelt – då du via ett knapptryck kan dela valda bilder via appar.

Hur kommer du igång?

En bra början kan vara att se vad din mobil har för kamerafunktioner. Nyare versioner av mobiltelefoner kommer oftast med dubbla eller trippla kameror som är tänkta att användas för olika typer av fotografering – allt från närbilder till stora panoramavyer. Du kan även hitta ett flertal inbyggda filter du kan använda dig av för att skapa en viss känsla i din bild, oavsett om det är en sportsituation eller ett stilfullt porträtt. En guide till kamerafunktioner hos ett par nyare mobiler finns att hitta på Bonnier digitalfotos hemsida.

Hur kan du ta bättre bilder?

När du bekantat dig med de funktioner du har tillgängliga är det dags att lära dig mer om hur du kan ta riktigt fina bilder med mobilkameran. En bra sammanställning med tips för hur du kan lära dig att ta bättre bilder finns att tillgå på Önskefotos hemsida.