Idag så har våra smarta telefoner också blivit riktigt bra kameror. Vi kan fotografera och få till riktigt bra bilder med telefonen som den är idag. Men om du vill fotografera bättre med din mobil så finns det idag möjligheter till detta. Mer om det senare i artikeln.

Så klart så är det oftast vad man fotograferar som gör att det blir en bra bild. Fördelen med mobilen är att man kan ta ett gäng bilder och sedan välja ut de som man tyckte blev bäst. Så klart ger övning färdighet och ju mer du fotograferar desto bättre blir du. Tänk på ljuset, motivet och det som gör att din bild med kameran blir av bättre kvalité.

Du kan även köpa till optik till din smarta telefon för att kunna ta ännu bättre bilder. Den som fotograferat med systemkamera, digitalt eller analogt vet att man oftast har ett par objektiv för att kunna byta till passande för just det motiv som man vill ta en bild på. Detta kan man nu göra till sin mobiltelefon. Köp till ett set med objektiv och linser för att ta än bättre bilder med din mobiltelefon.

I de flesta fall så kan det vara en fördel att experimentera en del och testa för att se hur saker och ting fungerar. Så även med mobilfotografering. Sätt på ett vidvinkel på din mobil och knäpp några bilder för att se hur det blir. Du kommer att bli en mästare på att fotografera med mobilen om du håller på. Öva på att ta bilder i olika situationer, morgon, dag, kväll eller natt kanske spelar roll för hur dina bilder kommer att se ut.